Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κύθνος Δυτικών Κυκλάδων

Το νησί της Κύθνου βρίσκεται μόλις λίγα μίλια από το λιμάνι του Λαυρίου και θεωρείται ένας από τους οικονομικούς προορισμούς για διακοπές. Διαθέτει δύο μεγάλα λιμάνια (το κεντρικό του Μέριχα και τα Λουτρά αγαπημένο στους ιστιοπλόους) καθώς επίσης και αμέτρητες μικρές αμμώδεις παραλίες με πιο ξακουστή αυτής της Κολώνας.

Η πρόσβαση προς την Κύθνο γίνεται με τακτικά δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά και το Λαύριο όπου αυξάνονται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Στις εσωτερικές μετακινήσεις σας υπάρχει καθημερινή συγκοινωνία τοπικών λεωφορείων, ταξί, ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αλλά μισθωμένα σκάφη για πλοήγηση στις όμορφες παραλίες με αφετηρία το λιμάνι στον Μέριχα.

Στην Κύθνο συναντάμε 3 χωριά στα παράλια (Μέριχας, Κανάλα, Λουτρά) και 2 χωριά στην ενδοχώρα (Δρυοπίδα και Χώρα Κύθνου ή αλλιώς Μεσσαριά). Υπάρχουν και άλλα μικρότερα με πιο ονομαστά τα: Φλαμούρια, Επισκοπή, Άγιος Στέφανος, Απόκριση, Αγία Ειρήνη, Άγιος Δημήτριος και Λεύκες. Σε όλες αυτές τις κοινότητες επικρατεί καλά διατηρημένο το κυκλαδίτικο χρώμα με τους ντόπιους να επιμένουν στις παραδόσεις και τα έθιμά τους καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.



Στο ήσυχο νησί των Δυτικών Κυκλάδων θα απολαύσετε παραδοσιακά εδέσματα αλλά και φρέσκα ψάρια που προέρχονται από Κύθνιους ψαράδες. Γενικά με το φαγητό δεν θα αντιμετωπίσετε πολλά προβλήματα αφού υπάρχει έντονη παρουσία εστιατορίων - ταβερνών που προσφέρουν μεγάλη ποικιλία σε κλασικά φαγητά Μεσογειακής Κουζίνας.

Η Κύθνος είναι από τα πλέον αναπτυσσόμενα νησιά με χαμηλή τουριστική ανάπτυξη αλλά διαρκώς αυξανόμενη. Βρεθείτε για μια φορά στο όμορφο νησί και είναι σίγουρο ότι θα το αγαπήσετε. Η Κύθνος προσφέρει απλόχερα ότι αναζητάει ένας τουρίστας που επιθυμεί ηρεμία, όμορφες παραλίες σε συνδυασμό με το φυσικό κάλλος και τους παραδοσιακούς οικισμούς!!